Pärlor




Sagor för barnen som är som du
Om en tunnel vid ljusets slut
Jag är din vän och vi lär oss av varann
Det är ett av skälen
Ge dom ett finger och värm min hand
I ett iskallt Ikea-land
Du är min vän och vi lär oss av varann
Bara ett av skälen

Så snurrar min jord igen

Radion spelar vår sång
Stockholm ligger öde och världen håller andan
Vilken färg har själen
Snurrar min jord igen
För allt vi drömde en gång
Allt som du gör blir till pärlor på min panna
Vilken färg har själen, älskling

Skansen med analog...



Spenderade hela den på Skansen med mina foto-kompisar. Vi hade en uppgift ifrån skolan att fota med en analog kamera och vi fick bara ta 18 kort var. Så det var inte det lättaste att se vilket motiv som var bäst och sen skulle man följa ett tema och det funkar aldrig för mig. Blir alltid ett annat tema i slutändan. Men hade som tur med mig min D90 så jag fotade massa. Mest husen och massa fåglar som var ovanligt vänliga. Men för att inte göra det här ett bildlöst inlägg så får ni en liten bild på ett utav husen jag fotade. Enjoy! ♥


Alla foton är fotade utav mig om inget annat näms! ♥

Vänddia-effekt

Tänkte ge er ett litet photoshop tips som just nu är min favorit! Det blir så häftiga färger med vänddia-effekten.
Oginalet är till vänster och redigerad till höger.



Det första du gör är att öppna ett nytt
justeringslager för Curves (Kurvor) genom
Layer > New Adjustment Layer > Curves (Lager > Nytt justeringslager > Kurvor).


Här ska du gå in på rullmenyn i panelen i justeringslagret och välj den röda kanalen. Du ska nu göra en S-kurva genom att dra kurvan upp och ner.





Byt nu till den gröna kanalen och gör samma sak.


När du har bytt till den blå kanalen så ska du ta tagi i kurvans ändpunkter och dra en vänstra uppåt och den högra neråt. Som i exemplet här nere.


För att skapa mer kontrast i bilden så går du tillbaka till RGB-kanalen och gör en S-kurva. Desto brantare kurva desto mer kontrast får man.



Lycka till! ♥


Hösten är härlig!












Alla bilder är tagna av MIG!

Digitalt Skapande 12/10

Sitter på Digitalt skapande och redigerar massa bilder inför ett fotoprojekt. Den handlar om min plats, så jag fotar en sjö. Så gick ut igår innan träningen och fotade. Så här under är det en utav alal bilder som jag blev riktigt nöjd med. Så den kommer vara med i bildspelet.
För övrigt är jag riktigt glad. Vet inte varför men det är bara en kanon dag idag. Hoppas ni också har det lika bra. Kramisar! ♥


Uppdömningen...

...gick ganska bra, blev lite konstigt i början för vi visste inte vad vi skulle göra och för vad vi skulle döma. Men sen så kom man in i det och dem sista lagen gillade oss verkligen! Så det var kul. Så det var lättförtjänta pengar. Sen blev det ett stopp på Mcdonalds med Embla och Peter och sen hem. Ska nog höra med några om vad som händer ikväll. Kanske har myskväll eller kanske går ut. Men nu ska jag i alla fall sova.

Bokeh At Night




Let's go all the way tonight. No regrets. Just love. We can dance until we die. You and I will be young forever




Teenage Dream - Katy Perry

Äntligen fredag! Har längtar ända sen förra fredagen. En riktigt trött och rolig fredag vart det idag. Vi kollade på youtube filmer på Svenskan. Skrev massa lappar tillvarandra, Bodil och Festis. Det var ungefär som våra fredagar brukar vara. För att göra det ännu mysigare så myste jag i soffan med täcke och allt med familjen och kollade på massa Grey's Anothomy avsnitt. Det enda som fattades var en kopp te, men orkade inte gå upp för jag var så inne i serien. Men sen har jag pluggat massa regler inför uppdömningen imorgon. Så blir det blir av mot Skarpängshallen i Taby imorgon bitti. Första matchen klockan 10 och andra kl 13 tror jag. Så vi har några timmar att spendera. Men för att inte köra ett bildlöst inlägg blir det ett självporträtt för ett tag sen. Gillar verkligen redigeringen. Vänddia-effekten har hamnat på min topp-lista just nu! ♥


Tredje Oktober Tvåtusentio



Det fick bli ännu en höstbild ifrån igår. Dagensplaner blir match klockan halv sju i Hässelby. Min första match för säsongen så är riktigt taggad! Men sen så blir det nog ut och träffa pojkvännen och sen får vi se vad som händer. Men imorgon blir det måndag. Börjar 12 och har foto i  timmar så det är rätt okej ;)
Men nu måste jag kila, så hejssvejs

Höst!



Älskar verligen hösten! Eller i alla fall att fota hösten. Det är inte så kul med det kyliga vädret och att det blir mörkt så snabbt. Men höstkläderna gillar vi! Mysiga halsdukar med höga stövlar och kläder i alla höstens färger. Speciellt brunt och rött är mina favoriter just nu på skjortor. Men ikväll blir det ut för myspys med kompisarna. Massa filtar och bakelser och ljus. Vi ska nämligen fira en kompis, så det blir väldigt mysigt! Hoppas ni kommer ha det lika mysigt som jag kommer! :D Kramis

RSS 2.0